Agrarische Vliegenbestrijding

Vooral in de agrarische sector is vliegenoverlast een veel voorkomend probleem. Vliegen kunnen niet alleen voor mens, maar ook voor dier voor een grote overlast zorgen. Onder andere melkveehouders, pluimveehouders en varkenshouders hebben vaak last van veel vliegen in en om de stallen. En aangezien vliegen meestal in grote getale aanwezig zijn, is de juiste bestrijding hiervan erg belangrijk. Bij FD Plaagdierpreventie zijn we gespecialiseerd in deze agrarische vliegenbestrijding.

Vliegen komen niet alleen in de vochtige (na)zomer, maar in alle seizoenen voor in de verwarmde bebouwing zoals uw stallen. Vliegen leggen hun eitjes in strohoudende mest, afval, dode dieren, compost of rottende voedingsmiddelen. Een vrouwtjesvlieg kan in totaal meer dan 900 eitjes produceren die al na 12 tot 36 uur uitkomen. U kunt uzelf voorstellen dat er in een hele korte tijd enorme hoeveelheden vliegen ontstaan. Met de grootste gevolgen van dien.

De gevolgen van vliegenoverlast

Vliegen komen af op het zweet van zoogdieren. Ze worden aangetrokken door de geur en het vocht bevat voor de vlieg de benodigde mineralen. Maar wat voor gevolgen kunnen vliegen dan allemaal teweegbrengen?

  • Ze zuigen het traanvocht van uw vee op, wat irritatie veroorzaakt.
  • Vliegen kunnen zowel onder mensen als onder dieren ziekteverwekkers verspreiden zoals Salmonella, Staphylococcen en PRRSv.
  • Tenslotte veroorzaken vliegen veel stress en onrust bij uw dieren met als gevolg een verminderde productie van bijvoorbeeld melk, vlees en eieren.

Laat agrarische vliegenbestrijding aan een professional over

Genoeg redenen dus om over te gaan tot agrarische vliegenbestrijding. Neem deze overlast serieus en laat de agrarische vliegenbestrijding over aan professionals.

FD Plaagdierpreventie is u graag van dienst. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Contact opnemen?

FD Plaagdierpreventie

Neem contact op voor het tot overlast leidt!

Indien u last heeft van ongedierte, raden wij u aan om zo snel mogelijk contact op te nemen voor het een tot een groter probleem leidt.

Neem contact op