FD Plaagdierpreventie

Boktor bestrijden

Boktorren bestrijden is noodzakelijk als u ontdekt heeft dat u deze plaagdieren in uw huis of bedrijf heeft. Boktorren, en alle andere soorten houtwormen, vreten hout aan, wat kan leiden tot onherstelbare schade aan bijvoorbeeld meubels, balken of vloeren. Boktor bestrijding zelf uitvoeren is iets wat we niet aanraden. Er komt nogal wat kijken bij het effectief bestrijden van deze insecten en daarom kunt u beter een professioneel bedrijf inschakelen. FD Plaagdierpreventie in Eindhoven heeft tientallen jaren ervaring met boktor bestrijding en het ruimen van ander ongewenst ongedierte.

Het gevaar van een boktor

Een houtworm is een larve van een boktor. Deze larven leven onder het oppervlak van het hout en richten daar schade aan. Ze hebben stevige kaken waarmee ze gaten in het hout maken. Het vervelende van een boktor is dat het een larve is die wel tien jaar als larve kan leven, voordat hij veranderd in een volwassen houtwormkever. Van volwassen houtwormkevers zult u weinig last ondervinden. Een boktor bestrijden is van essentieel belang als u wilt dat uw houten meubels, balken, of erger nog, vloeren niet blijvend beschadigd worden. Boktorren maken namelijk een gangenstelsel in het hout waar ze in leven, wat de constructie kan aantasten. U kunt zich wel voorstellen wat er kan gebeuren met een houten vloer die niet meer stabiel is!

De bestrijding van boktorren

Om effectief de boktorren te lijf te gaan heeft u een professioneel bedrijf als FD Plaagdierpreventie nodig. We hebben tientallen jaren ervaring met boktor bestrijding, evenals de opruiming en preventie van andere soorten ongedierte. Gaan wij een boktor bestrijden, of een van de andere soorten houtworm, dan gaan we eerst bekijken met welke soort we te maken hebben. De verschillende soorten vereisen een eigen aanpak, het is daarom van essentieel belang dat we de soort identificeren voordat we verder gaan. Hierna maken we samen met u een plan om zo effectief mogelijk aan de slag te gaan. Boktorren bestrijden kan met verschillende middelen, wij van FD Plaagdierpreventie hebben hier onze eigen methode voor. Een boktor bestrijden is geen eenvoudige klus, maar FD Plaagdierpreventie kan ervoor zorgen dat de boktorren geen gevaar meer voor u opleveren. Wacht daarom ook niet te lang met contact met ons opnemen. Voor u het weet is het te laat en is de aangerichte schade niet meer te herstellen.

Neem contact met mij op

U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 040 – 842 36 03. Of vul het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk met u contact op!