Haccp ongediertebestrijding - FD Plaagdierpreventie

Haccp ongediertebestrijding

Als bedrijf dat werkzaam is in de voedingsverwerkende industrie bent u ongetwijfeld op de hoogte van HACCP. HACCP is een preventief systeem dat ervoor moet zorgen dat de veiligheid van ons voedsel niet in gevaar komt. Het is gestoeld op zeven basisprincipes die er samen voor moeten zorgen dat er geen rare dingen gebeuren met het eten dat op ons bord terechtkomt. Voor een bedrijf in de voedselindustrie, horeca of hotel-sector is een HACCP ongediertebestrijdingsplan onmisbaar. Samen met u kunnen we een plan opstellen dat de veiligheid van uw voedingswaren volledig garandeert.

Het belang van een goed HACCP ongediertebestrijdingsplan

Het HACCP-systeem stamt uit de jaren zestig. Het is bedacht door de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA, en had als doel het controleren van het eten dat de astronauten in de ruimte meenamen. Het systeem bewees zijn nut en werd zodoende aangepast om ook in de gewone voedselindustrie te kunnen werken. De naam HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. Met andere woorden, er wordt gekeken wat voor gevaren er zijn en hoe deze kritieke punten gecontroleerd kunnen worden. Bij HACCP ongediertebestrijding wordt door een bedrijf goed gekeken naar de gevaren van ongedierte in het productieproces. Zo wil men een analyse kunnen maken van eventuele risico’s en oplossingen.

Een HACCP ongediertebestrijdingsplan maken met FD Plaagdierpreventie

Bij een HACCP-plan wordt onderscheid gemaakt tussen drie soorten gevaren. Het gaat hier om microbiologische gevaren, chemische gevaren en fysieke gevaren. Bij microbiologische gevaren wordt vooral gekeken naar allerhande bacteriën, schimmels en parasieten. FD Plaagdierpreventie heeft tientallen jaren ervaring op het gebied van ongediertebestrijding- en preventie en is zodoende ook volledig uitgerust voor HACCP ongediertebestrijding. Samen met u bekijken we de gevaren die uw bedrijf bedreigen, en maken daarna een goede analyse. Bij deze analyse wordt er een inschatting gemaakt van alle aanwezige risico’s. Dit is een combinatie van de mogelijkheid dat er gevaar is en de ernst van de gevolgen voor de gezondheid, mocht er iets misgaan. Ook bekijken we de critical control points. Dit zijn die punten in uw werkproces waar extra controle op moet gebeuren om gevaren te voorkomen. Met een HACCP ongediertebestrijdingsplan van FD Plaagdierpreventie weet u zeker dat uw bedrijf helemaal klaar is om zonder gevaren voor de gezondheid voedsel te produceren!

Neem contact met mij op

U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 040 – 842 36 03. Of vul het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk met u contact op!