FD Plaagdierpreventie

Hommels bestrijden

Hommels zijn, net als bijen, zeer nuttige beesten. Ze hebben een belangrijke taak in onze ecologie en er zijn zelfs mensen die zeggen dat het onleefbaar wordt als er geen hommels en bijen meer zijn. Desondanks zit niemand er echt op te wachten om een hommelnest om de hoek te hebben. Alhoewel hommels normaal gesproken niet zullen steken, kan het altijd gebeuren dat een hommel in het nauw alsnog tot prikken overgaat. Hommels bestrijding is iets dat niet onderschat moet worden. Het is geen eenvoudig karwei en zit vast aan een aantal regels. Hierdoor kunt u hommels bestrijden beter aan ons overlaten.

De noodzaak van hommelbestrijding

Wilt u de hommel bestrijden, dan komt hier nog wel wat bij kijken. Om te beginnen mag een hommelnest niet zomaar geruimd worden. Zowel hommels als bijen mogen pas weggehaald worden als ze zich op een plek bevinden waar ze echt voor overlast zorgen. Daar komt bij dat er vele verschillende hommelsoorten zijn, en dat een aantal hiervan beschermd is. Hommels bestrijden is ook niet zonder gevaren. Als u een zwerm op een verkeerde manier probeert te ruimen, dan kan het gebeuren dat u daarbij gestoken wordt. Toch wilt u graag dat de hommels weggehaald worden. Een hommel- of bijenzwerm kan behoorlijk bedreigend aanvoelen, en als er bij u in de buurt kinderen spelen of veel mensen rondlopen, dan wilt u ook niet dat deze gestoken worden. FD Plaagdierpreventie heeft tientallen jaren ervaring met het ruimen van hommelzwermen.

Hoe wij de hommel bestrijden

Voor zowel particulieren als de zakelijke markt is hommels bestrijding onvermijdelijk als er een hommelzwerm in uw buurt is neergestreken. FD Plaagdierpreventie heeft een eigen, bewezen methode om hommels op veilige wijze weg te halen. We gaan hierbij grondig te werk. Als u contact met ons opneemt beginnen we met samen met u de situatie door te nemen. Hierna bekijken we waar de hommelzwerm zich precies bevindt en hoe breed deze vertakt is. Onze medewerkers gaan daarna beginnen met de hommel bestrijden. U zult hier zelf weinig tot geen hinder van ondervinden. We voeren al onze vormen van bestrijding altijd dusdanig uit dat onze klanten daar geen omzetverlies door lijden omdat bepaalde ruimtes bijvoorbeeld niet gebruikt kunnen worden. De hommel is slechts een van de tientallen soorten plaagdieren waar we u vanaf kunnen helpen. Hommels bestrijding is maar een van onze specialismen.

Neem contact met mij op

U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 040 – 842 36 03. Of vul het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk met u contact op!