FD Plaagdierpreventie

Mollen bestrijden

Het lijken op het eerste oog van die schattige diertjes: mollen. Ze komen veel voor in kinderboeken en op kindertelevisie en lijken op het eerste oog dan ook onschadelijk. Toch is dit een verkeerd beeld van de mol. Mollen kunnen wel degelijk grote schade aanrichten. Als een akker of weide door de mollen gebruikt wordt als ‘speelplaats’, dan zit dit veld binnen de kortste keren helemaal vol met molshopen. Niet alleen ziet dit er lelijk uit, het is ook slecht voor uw gras. Vandaar dat mollenbestrijding niet iets is dat licht moet worden opgevat. Het is daarbij mogelijk om zelf aan het bestrijden te gaan, maar we raden aan de professionele mollenbestrijding van FD Plaagdierpreventie in te schakelen. Wij hebben tientallen jaren ervaring met het bestrijden en opruimen van meerdere soorten ongedierte, en weten ook wel raad met de mol. Samen met u zorgen we ervoor dat de plaag snel tot een einde komt.

Effectief mollen bestrijden

Mollen komen in heel Nederland voor. Als u beschikt over een groot grasveld, bij uw bedrijf of huis, dan is de kans groot dat u daar opeens een molshoop uit ziet komen. Wacht dan niet te lang met het inschakelen van professionele hulp. Mollen kunnen razendsnel uw hele gazon omploegen. In de Nederlanse Flora- en Faunawet staan mollen aangemerkt als schadelijke diersoort, wat betekent dat ze ook officieel bestreden mogen worden. Het bestrijden van de mol kan op verschillende manieren gebeuren. Er kunnen zogeheten mollentabletten gebruikt worden voor het mollen bestrijden. Deze mogen enkel gebruikt worden door professionals, aangezien de gebruikte ingrediënten erg giftig zijn. Naast de tabletten kunnen er bij mollenbestrijding ook mollenklemmen worden gebruikt. Dit is een methode die onschadelijk is voor het milieu. Een mol die in een dergelijke klem wordt gevangen is gelijk gedood.

Experts op het gebied van mollen bestrijden

Mollen bestrijden kan het beste uitgevoerd worden in het voor- en najaar. Mollen zijn in deze periode het meest actief en kunnen dan ook makkelijker worden gevangen. Als u last heeft van mollen raden we u aan zo snel mogelijk contact op te nemen met FD Plaagdierpreventie. U kunt contact met ons opnemen over uw probleem. Samen brengen we uw situatie dan in kaart en bekijken we hoe we zo effectief mogelijk te werk kunnen gaan.

Neem contact met mij op

U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 040 – 842 36 03. Of vul het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk met u contact op!