FD Plaagdierpreventie

Sluipwesp

De naam sluipwesp klinkt behoorlijk afschrikwekkend, maar wij mensen hebben er weinig van te vrezen. In tegendeel zelfs, want sluipwespen worden juist ingezet om agrarische bedrijven te helpen in de strijd tegen vliegen. Deze kleinere soort wesp is vooral effectief om te benutten in het geval dat u last heeft van een vliegenplaag. Natuurlijk zijn er ook allerhande chemische middeltjes om vliegen te bestrijden, maar de sluipwesp is een biologische manier van bestrijding die een stuk vriendelijker is voor het milieu. Dankzij deze wesp hoeft u straks niet meer bang te zijn dat vliegen u nog langer lastig zullen vallen. Sluipwespen zet u in op plaatsen waar veel erg droge mest, of stro-stallen aanwezig zijn zoals bijv. de afkalfstal.

Biologisch vliegen bestrijden met behulp van sluipwespen

Het bestrijden van vliegen met sluipwespen is milieuvriendelijk maar effectief. Hoe het te werk gaat? Deze sluipwesp is een parasiterend insect. Dit houdt in dat ze hun voeding halen uit andere insecten. Bij bestrijding van vliegen worden de eitjes ingebracht in poppen en larven van vliegen. Als de larven uitkomen voeden ze zich met het lichaam van hun gastinsect en eten deze zo van binnenuit helemaal op. Als men een grote populatie gebruikt, dan kan het snel gedaan zijn met een vliegenprobleem. Aangezien sluipwespen zelf geen gevaar opleveren voor mens of dier, kunnen deze insecten zonder voorbehoud worden ingezet. Sluipwespen zijn relatief klein van stuk, maar ze zijn niet bang het op te nemen tegen dieren die groter zijn dan hen. In tegendeel: des te groter, des te meer voeding er voor de sluipwesp te halen valt!

Biologisch bestrijden met FD Plaagdierpreventie

Als u last heeft van ongedierte, en u wilt dit op biologische wijze bestrijden, dan vindt u in ons een goede partner. FD Plaagdierpreventie heeft veel ervaring met het biologisch bestrijden van vliegen en gebruikt hiervoor altijd de modernste en meest milieuvriendelijke methodes. We kunnen samen met u bekijken wat de omvang is van uw vliegenprobleem en dan beslissen welke methode we gaan gebruiken om dit te bestrijden. Onze professionele medewerkers kunnen ook in lastige situaties tot een goede oplossing komen. We kunnen u ook helpen als u de vliegenplaag liever voorkomt dan bestrijd. Per slot van rekening is het voorkomen van een plaag de meest effectieve manier van bestrijding!

Neem contact met mij op

U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 040 – 842 36 03. Of vul het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk met u contact op!