Hoe werkt biologische vliegenbestrijding?

Overlast van vliegen is op meerdere manieren aan te pakken. U kunt met een vliegenmepper achter de vliegen aan hollen, of een paar vliegenstrips ophangen, maar dit zijn geen oplossingen die op de langere termijn adequaat zijn. Beter is het om hiervoor een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. U bent bij FD Plaagdierpreventie aan het juiste adres. Wij helpen uw vliegenprobleem snel de wereld uit. FD Plaagdierpreventie heeft veel ervaring op het gebied van biologische vliegenbestrijding. Hierbij worden sluipwespen en roofvliegen ingezet die op milieuvriendelijke wijze korte metten maken met de vliegenplaag. Aangezien we bij deze vliegenbestrijding biologisch te werk gaan, hoeft u er niet bang voor te zijn dat uw personeel, vee of andere dieren hier last van ondervinden.

Vliegenbestrijding, de biologische aanpak

Bij biologische vliegenbestrijding worden eigenlijk twee verschillende soorten insecten ingezet, die hun werk adequaat verrichten. Om te beginnen is daar de sluipwesp. Bij het bestrijden van vliegen wordt een aantal sluipwespen uitgezet op de plek waar u last heeft van vliegen. Deze bouwen langzaam maar zeker een eigen populatie op, die snel zijn werk gaat doen. Sluipwespen zijn ongeveer 2 milimeter groot en bestrijden vliegen door als parasiet van de maden te leven. Zonder deze larven kan een vliegenpopulatie zich niet verder uitbreiden en wordt het probleem op natuurlijk wijze opgelost. Een andere manier om vliegenbestrijding biologisch aan te pakken is met roofvliegen. Roofvliegen leven in de mestput vanwege het feit dat ze lichtschuw zijn. Ze gaan zich daar voortplanten. Uit de eitjes komen larven die als ze groot genoeg zijn de larven/maden van de stalvlieg leeg gaan zuigen. Het klinkt niet fris, maar het is wel erg effectief.

Ongediertebestrijding zonder overlast

Zowel sluipwespen als roofvliegen doen hun werk zonder daarbij verder lastig te zijn voor mens en dier. Deze volledig biologische manier van ongediertebestrijding is geheel veilig en heeft geen schadelijke gevolgen voor de natuur. Als u wilt dat FD Plaagdierpreventie de roofvliegen en sluipwespen ook bij uw bedrijf inzet om u van uw vliegenoverlast af te helpen, neem dat gerust contact met ons op. We maken dan samen een inventarisatie van het probleem en een strijdplan om uw vliegenprobleem uit de wereld te helpen. Vliegenbestrijding biologisch aanpakken is waarschijnlijk één van de meest effectieve methodes.

Contact opnemen?

FD Plaagdierpreventie