Houtaantasters – houtworm bestrijden | FD Plaagdierpreventie
Houtaantasters 2

Houtworm en Boktorbestrijding

Bijna ongemerkt kunnen houtaantasters zoals boktorren, houtwormen en houtrot veroorzakende schimmels en zwammen enorme schade aan gebouwen veroorzaken. Deze houtaantasters kunnen hout enerzijds als voedselbron en anderzijds als verblijfplaats gebruiken. Vooral monumentale panden zoals musea, kerken en grachtenpanden, maar ook oude en nieuwe woningen kunnen te maken krijgen met deze problemen. Voor het bestrijden en voorkomen van de ze houtaantasters, zoals houtworm- & boktorbestrijding, is het aan te raden om een professionele partij zoals FD Plaagdierpreventie in te schakelen.

Houtworm- en boktorbestrijding door FD Plaagdierpreventie

De professionals van FD Plaagdierpreventie kunnen uitstekend vaststellen of, en in welke mate, uw houten constructies aangetast worden. Tijdens een grondige inspectie ontdekken wij of er houtaantasters aanwezig zijn. Wanneer dit onverhoopt het geval is, ondernemen wij zo nodig direct actie zodat de schade beperkt blijft. Uiteraard krijgt u vooraf een goed inzicht in de te treffen maatregelen wat betreft het bestrijden van de houtwormen en/of boktorren en het bijbehorende kostenplaatje.

Verschillende soorten houtaantasters

Bij FD Plaagdierpreventie zijn we niet alleen gespecialiseerd in het bestrijden van de houtworm, ook het bestrijden van boktorrenschimmels en zwammen pakken wij met beide handen aan. Naast de bestrijding van houtworm en andere houtaantasters kunnen we uw hout ook preventief behandelen. Hieronder ziet u voorbeelden waar houtaantasters al flink schade hebben aangericht. Neem actie voor het te laat is!

Hulp nodig bij houtworm- & boktorbestrijding?

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden wat betreft houtworm- & boktorbestrijding of het preventief behandelen van andere houtaantasters? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.