Insectenlamp – voordelen insectenlampen | FD Plaagdier
FD Plaagdierpreventie-008

Vliegenlampen

De zomer, heerlijk weer en lekker warm. Echter is er één nadeel: in de zomermaanden wemelt het vaak van de vervelende insecten zoals vliegen, muggen en wespen. Geen probleem als ze buiten blijven, maar vaak vliegen deze kleine beestjes ook uw bedrijf of woning binnen. En daar zijn ze niet gewenst. Heeft u hier last van? Dan is een insectenlamp een goede oplossing.

De voordelen van een vliegenlamp

Wettelijk moet u kunnen aantonen dat u als ondernemer maximale voorzorgsmaatregelen heeft getroffen om besmetting van voedingsmiddelen door vliegende insecten te voorkomen. Vliegend ongedierte is namelijk zeer mobiel en besmet consumptieve voedingsmiddelen door middel van speeksel en uitwerpselen. Veel insecten vormen dan ook een zeer groot risico voor ons voedsel. Met dit in uw achterhoofd wordt het controleren en bestrijden van insecten veel meer dan alleen het ophangen van zomaar een toestel op zomaar een plaats binnen uw bedrijf.

Twee types vliegenlampen

Op het gebied van insectenlampen onderscheiden we grofweg twee types, namelijk de elektrocutielamp en de insectenlamp met lijmplaten. De elektrische insectenlampen worden veelal gebruikt in grotere ruimten. Deze lamp komt dan ook zelden voor in de horeca en juist veel meer op de grotere werkplekken zoals garages, opslagruimten en ook buiten. De elektrische insectenlamp werkt met hoogspanning. Het grote voordeel hiervan is dat de vliegende insecten niet lijden, maar direct worden uitgeschakeld.

De onopvallende variant is de vliegenvanger met lijmplaat. Zo’n insectenvanger maakt geen geluid, geeft geen geurtjes af en laat ook geen restjes achter. Ideaal om te gebruiken in diverse horecagelegenheden.

FD Plaagdierpreventie adviseert

Heeft u binnen uw onderneming regelmatig overlast van insecten? Bij FD Plaagdierpreventie voorzien we u graag van een persoonlijke en passend advies op het gebied van insectenlampen. Neem vrijblijvend contact met ons op.