IPM – Integrated Pest Management | FD Plaagdierpreventie
IPM

Integrated Pest Management (IPM)

Integrated Pest Management, afgekort IPM, staat voor ‘geintegreerde plaagdierbeheersing’. Het is een werkmodel van FD Plaagdierpreventie dat volledig afgestemd is op de situatie bij u als opdrachtgever. Dit IPM model kan dus zowel erg eenvoudig als zeer geavanceerd zijn, omdat het toegepast kan worden binnen elk bedrijf, in ieder productieproces en op scholen en kantoorgebouwen. Integrated Pest Management past probleemloos binnen alle kwaliteitssystemen zoals: HACCP, BRC, AIB, M&E, IFS en GlobalGap.

Het uitgangspunt van het IPM model

Het uitgangspunt van IPM is het voorkomen van de eventuele aanwezigheid van plaagdieren. Daarbij streven we ernaar om het gebruik van biociden (vergif) tot een minimum te beperken en zo mogelijk te voorkomen.

Goede toepassing door professionele plaagdierdeskundigen

Goede toepassing van Integrated Pest Management kan alleen door professionele plaagdierdeskundigen, zoals de medewerkers van FD Plaagdierpreventie. Wij zijn volledig op de hoogte van alle levensfasen van plaagdieren en weten wat een specifiek plaagdier nodig heeft om tot ontwikkeling te komen. Samen met u onderzoeken we de bron van de infectie. Door het wegnemen van deze ontwikkelingsbron of door het wegnemen van de eerste levensbehoeften van een plaagdier, kunnen we al grote resultaten bereiken. We kunnen vaak, zonder toepassing van chemische middelen, uw plaagdierprobleem oplossen.

De ‘zwakke’ plekken in uw locatie

Ons IPM model laat, aan de hand van een op maat gemaakte risicoanalyse, zien waar de ‘zwakke’ plekken in uw locatie zitten. Wij kijken veel verder dan alleen naar de huidige situatie of het bestaande probleem. We onderzoeken de omgeving en alle factoren die daarin van belang zijn. We kijken bijvoorbeeld ook naar de bouwkundige staat van uw pand en beoordelen uw productieproces op plaagdier risico’s. Uiteraard adviseren wij u over eventuele aanpassingen daarin. Daarna controleren we of u plaagdiervrij bent en blijven we u begeleiden en adviseren in uw plaagdierpreventie.

De medewerkers van FD Plaagdierpreventie komen dan ook niet zomaar even bij u rondkijken: Zij doen een uitgebreide inspectie en brengen uw totale bedrijf in beeld. Van de kelder tot op het dak en van uw parkeerterrein tot uw opslagloods! Dat is Integrated Pest Management van FD Plaagdierpreventie.

Hieronder staan afbeeldingen van hoe het niet hoort!

Geïnteresseerd wat FD voor u kan betekenen?

Met het gebruik van Integrated Pest Management kunnen wij nog beter uw problemen aanpakken. Vragen of meer informatie? Contacteer ons!