Schadelijke geleedpotigen

Naast insecten kun ook geleedpotigen voor de nodige overlast binnen uw woning of bedrijf zorgen. De meest bekende geleedpotigen zijn de spinnen, de berkenwantsen en de stofwantsen. Deze geleedpotigen hebben allemaal een andere ‘gebruiksaanwijzing’. Voor het voorkomen en de bestrijding van is het dan ook noodzakelijk om een expert in te schakelen. Een expert zoals FD Plaagdierpreventie.

Spinnen

De spin herkennen we allemaal. Het meest bekende aan de spin zijn de acht poten. Maar wist u dat de spin ook meestal acht en soms zes enkelvoudige ogen heeft? De kop heeft twee op pootjes lijkende tasters en twee grote sterke kaken. Giftige spinnen komen in Nederland niet voor. De enige schade die wij dus van spinnen kunnen ondervinden zijn bevuilde ramen en kozijnen door hun uitwerpselen.

Chemische bestrijdingsmiddelen tegen spinnen zijn in ons land niet toegestaan. De enige manier om ze te bestrijden of te voorkomen is dus het wegvangen of indien mogelijk zorgen voor minder prooi-insecten.

Berkenwantsen

De berkenwants is bont roodbruin van kleur met stekend-zuigende monddelen. De berkenwants heeft een hele specifieke geur. Het voorste gedeelte van de vleugel is dik, zelfs leerachtig. Het achterste gedeelte is vliezig doorzichtig. Wanneer berkenwantsen in grote aantal voorkomen kunnen ze erg hinderlijk zijn. Ze zijn niet te bestrijden, maar u kunt ze wel voorkomen door naden en kieren te dichten en ramen en deuren gesloten te houden.

Stofwantsen

Stofwantsen zijn glanzend donkerbruin van kleur. De kop van de stofwants is meestal klein en heeft stekend-zuigende monddelen. Het kenmerkende aan de stofwants zijn de vrij lange antennen, bestaande uit vier tot vijf leden. De larven van de stofwants bekleden zich met stofdeeltjes, waardoor ze nauwelijks herkenbaar zijn.

Bij hoge uitzondering kan de stofwants de mens steken. Dit is zeer pijnlijk en kan huidirritatie veroorzaken. Een chemische bestrijding is meestal niet noodzakelijk. Het is beter om stoffige hoeken op zolder of elders op te ruimen en te reinigen. Desnoods kunnen naden en kieren afgedicht worden met kit.

Schakel FD Plaagdierpreventie in!

Wilt u toch af van een spinnen-, berkenwantsen-, of stofwantsenplaag? Schakel dan een specialist zoals FD Plaagdierpreventie in. Onze professionele medewerkers weten als geen ander hoe ze deze geleedpotigen moeten bestrijden en voorkomen. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen?

FD Plaagdierpreventie