Zilvervisjes en papiervisjes bestrijden

Wat betreft de franjestaarten zijn we in ons land voornamelijk bekend met de zilvervisjes en de papiervisjes. Het ovenvisje behoort ook tot de franjestaarten, maar is uiterst zeldzaam. Het ovenvisje is jarenlang verward met de papier- en de zilvervisjes. Heeft u last van papiervisjes, ovenvisjes of zilvervisjes in huis of bedrijf? Dan is het van groot belang dat een expert vaststelt van welke soort er sprake is. FD Plaagdierpreventie is een expert op het gebied van papiervisjes en zilvervisjes bestrijden.

De algemene kenmerken van de franjestaarten zijn dat ze voorkomen in verwarmde gebouwen, dat ze lichtschuw zijn en zich overdag verborgen houden, het is een vleugelloos insect en het lichaam is bedekt met fijne schubben. Ze kruipen met snelle, slangachtige bewegingen, hebben twee lange antennen op de kop en drie lange aanhangsels aan het achterlijf. Alle franjestaarten zijn grijsachtig van kleur en zijn gespikkeld op de rug.

De schadelijke gevolgen

Wanneer u last heeft van papiervisjes, ovenvisjes of zilvervisjes in huis, kunnen deze insecten aanzienlijke schade veroorzaken zoals:

  • Ze eten aan papier, behang, boeken en zijde
  • Synthetisch materiaal zoals kleding, wandbekleding en vloerbedekking is niet veilig
  • En daarnaast zijn ze ook nog eens slecht voor de algehele hygiëne

De schade die papiervisjes aanbrengen is over het algemeen veel groter dan de schade die veroorzaakt wordt door ovenvisjes of zilvervisjes. Voor de preventie of bestrijding van zilvervisjes, papiervisjes of ovenvisjes bent u bij FD Plaagdierpreventie aan het juiste adres.

De bestrijding van zilvervisjes en papiervisjes

Het kan voorkomen dat de schade veroorzaakt door franjestaarten zo groot is, dat bestrijding van zilvervisjes of papiervisjes noodzakelijk is. Zilvervisjes bestrijden doen wij door middel van het behandelen van alle schuilplaatsen met een residueel werkend middel. Dit zijn dus vooral de drogere en warmere delen van een gebouw.

Maar in plaats van zilvervisjes bestrijden, kunt u ze veel beter voorkomen. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door de temperatuur zo koel mogelijk te houden, het dichten van naden en kieren en het regelmatig ventileren om de relatieve luchtvochtigheid te verlagen. Speciaal voor de preventie en eventuele bestrijding van zilvervisjes hebben we bij FD Plaagdierpreventie het Plaagdier Beheersplan.

Meer weten over onze mogelijkheden voor de bestrijding van zilvervisjes, papiervisjes of ovenvisjes? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen?

FD Plaagdierpreventie