Kakkerlakken bestrijden – kakkerlak bestrijden | FD Plaagdier
kakkerlak-1

Kakkerlakken

Kakkerlakken komen vaak in grote aantallen voor in woonhuizen, bakkerijen, hotels, ziekenhuizen, restaurants en levensmiddelenbedrijven. Bovendien kunnen kakkerlakken schadelijk zijn voor de gezondheid. En wanneer er eenmaal één kakkerlak in huis of in uw bedrijf is, is er al snel sprake van een plaag. Omdat kakkerlakken lichtschuw zijn verschuilen ze zich bij motoren van koelkasten, in, onder of achter keukenkastjes, onder de plinten, in badkamers, in kieren en naden en in leidingkokers.

De meest voorkomende kakkerlakkensoort in Nederland is de Duitse kakkerlak. Duitse kakkerlakken zijn lichtbruin en hebben twee zwarte lengtestrepen op het borstschild. Ze zijn 1 tot 1,5 centimeter lang, inclusief antennen. Deze kakkerlakken vliegen alleen bij een zeer hoge temperatuur. Heeft u last van kakkerlakken in huis of in uw bedrijf? Dan is het belangrijk om deze kakkerlakken te bestrijden. Schakel hiervoor een professionele partij zoals FD Plaagdierpreventie in!

Kakkerlakken in huis – de gevolgen

Wanneer u last heeft van kakkerlakken in huis, kunt u dit merken door verschillende vormen van schade:

  • Het bevuilen van voedsel en het verslepen van meststoffen
  • Kakkerlakken zijn drager van bacteriën, schimmels, ziektekiemen en mijten
  • Verspreiden een onaangename, muskusachtige geur door uitscheiding via de rugklier.

Ervaart u een van deze gevolgen? Dan wordt het de hoogste tijd om de kakkerlak te bestrijden. Een enkele kakkerlak kunt u zelf nog bestrijden, maar is er sprake van een plaag, schakel dan een professionele bestrijder in.

Overlast? Neem contact op met FD Plaagdierpreventie

U kunt ons niet alleen inschakelen voor het bestrijden van kakkerlakken, maar juist ook om ze te voorkomen. Wilt u weten hoe u kakkerlakken moet voorkomen en kunt bestrijden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact met mij op

U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 040 – 842 36 03. Of vul het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk met u contact op!