Mieren bestrijden – mieren in huis | FD Plaagdierpreventie
ants-1

Mieren

Niet iedereen stelt de aanwezigheid van mieren op prijs. Zeker niet wanneer de mieren uw huis of bedrijf binnendringen. In Nederland brengen de meeste mierensoorten geen ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee. Sommige soorten kunnen echter wel steken of bijten. Heeft u last van mieren in uw huis of bedrijf? Dan zult u deze mieren willen bestrijden. Welke maatregelen er genomen moeten worden, is afhankelijk van de soort mier en haar leefwijze. Bij FD Plaagdierpreventie weten we als geen ander hoe we mieren kunnen bestrijden.

Mieren in huis – verschillende soorten

In ons land komen verschillende inheemse mierensoorten voor. En de meeste daarvan zullen slechts een enkele keer een woning of een bedrijf binnendringen. Er zijn vier verschillende soorten mieren die we regelmatig zien, welke allemaal tot de tuinmieren behoren, namelijk:

  • De zwartbruine wegmier
  • De glanzende houtmier
  • De grote gele weidemier
  • De bruine mier

De meeste problemen in huis worden veroorzaakt door de wegmier. Maar ook faraomieren, welke bij het zoeken naar voedsel ziekten verspreiden, komen in Nederland regelmatig voor. Wanneer u overlast heeft van mieren in huis of in uw bedrijf, helpen onze professionele medewerkers graag met de mierenbestrijding.

Overlast? Neem contact op met FD Plaagdierpreventie!

Wij van FD Plaagdierpreventie staan graag voor u klaar om te helpen de mieren te bestrijden, maar we denken nog veel liever met u mee om deze vervelende indringers te voorkomen. En om mieren te voorkomen kunt u al heel veel zelf doen. Mieren komen uw huis of bedrijf namelijk binnen omdat ze op zoek zijn naar voedsel. Ze worden vooral aangetrokken door zoete en plakkerige dingen. Zorg er dus voor dat u mieren niet aantrekt door voedsel altijd af te dekken, direct op te ruimen nadat er iets gemorst is en voedselresten te verwijderen.

Maar desondanks kan het nog voorkomen dat u last heeft van mieren in huis of in uw bedrijf. Schakel om deze mieren te bestrijden FD Plaagdierpreventie in. Samen met u zoeken we naar de juiste oplossing.

Neem contact met mij op

U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 040 – 842 36 03. Of vul het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk met u contact op!