Boktor bestrijden – boktor bestrijding | FD Plaagdierpreventie
boktor-1

Boktorren

De boktor is één van de plaagdieren die behoort tot de houtaantasters. Boktorren tasten met name het zachtere naaldhout zoals vuren- en grenenhout aan. In Nederland zijn we vooral bekend met de huisboktor. Deze boktor is 1 tot 2,5 cm lang, is bruinzwart en heeft twee grijsachtige vlekken. De larve van de huisboktor heeft een lengte tot 3 cm, is geelachtig wit en heeft goed ontwikkelde kaken. Heeft u last van de huisboktor en wilt u deze boktor laten bestrijden? Schakel dan het professionele FD Plaagdierpreventie in.

De gevolgen van boktoroverlast

Wanneer u te maken heeft met boktoroverlast, kunt u dit merken aan verschillende vormen van schade:

  • De huisboktor tast vaak dakconstructies aan
  • Dikke, dragende balken kunnen in enkele jaren nagenoeg geheel worden verpulverd. Bij grenen wordt alleen het spinthout aangetast. Bij vurenhout wordt ook het kernhout aangetast.

Dus niet alleen bedrijven, maar ook u als particulier kan te maken hebben met deze vorm van plaagdierenoverlast. Wij helpen u graag met de boktor bestrijding.

Boktor bestrijding

Het allerbelangrijkste bij de bestrijding van de boktor is dat er aan de hand van sporen, de schuilplaatsen van de boktorren worden opgezocht. Tijdens het bestrijden van de boktor zal er vooral gelet moeten worden of de boorgangen zich vlak onder het houtoppervlak bevinden. Boktor bestrijding bestaat voornamelijk uit het schoonsteken van aangetaste onderdelen en het blootleggen en uitborstelen van de boorgangen. Daarna wordt het houtwerk aan de oppervlakte besproeid met een speciaal bestrijdingsmiddel.

Het voorkomen van de boktor

Maar in plaats van het bestrijden van de huisboktor kunt u er ook voor kiezen om overlast van dit plaagdiertje tegen te gaan. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld loofhout of verduurzaamd naaldhout toe te passen. Of, wanneer u toch kiest voor naaldhout, die allereerst heel grondig te controleren o aanwezigheid van de boktor om het daarna zorgvuldig te schilderen of te lakken zodat er geen eitjes gelegd kunnen worden.

Heeft u hulp nodig bij het voorkomen of de bestrijding van de boktor? Schakel dan het ervaren FD Plaagdierpreventie in. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een passend en persoonlijk advies.

Neem contact met mij op

U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 040 – 842 36 03. Of vul het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk met u contact op!