Houtworm bestrijden – houtwormbestrijding | FD Plaagdier
Houtaantasters 2

Houtwormen

De naam houtworm zegt het eigenlijk zelf al: net zoals de boktor is het een plaagdier welke valt onder de houtaantasters. Houtworm is de verzamelnaam voor verschillende in hout levende insectenlarven. Vooral de larven van de gewone houtwormkever of het doodskloppertje zijn bekend in Nederland. De larve van de bonte knaagkever of bonte klopkever wordt ook wel grote houtworm genoemd.

Wanneer u te maken heeft met overlast van houtwormen, is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen om verdere schade te voorkomen. De professionele medewerkers van FD Plaagdierpreventie helpen u graag.

Schadelijke gevolgen van de houtworm

Houtwormen tasten hout aan. De larven boren gangen in het hout en kunnen daarmee houtconstructies, vloeren, meubels en andere houten voorwerpen beschadigen en zelfs vernielen. De voorkeur van de larven gaat uit naar de zachtste delen van het hout, dus meestal het spinthout. Of er levende larven aanwezig zijn, is te zien aan het boormeel dat uit de gaatjes komt. Het beste is dat te zien door zwart papier onder de gaatjes te leggen. Het signaleren van de houtworm is dus de eerste stap voor het bestrijden van dit plaagdiertje.

Houtwormbestrijding

Het bestrijden van houtwormen dient grondig en vakkundig te gebeuren. Alleen het behandelen van de oppervlakte van het hout is onvoldoende. Er moet, letterlijk en figuurlijk, diepgaand opgetreden worden om verdergaande beschadiging te voorkomen. FD Plaagdierpreventie heeft voor deze houtwormbestrijding de middelen en gereedschappen in huis die echt effectief zijn. Voor, tijdens en na de houtwormbestrijding staan veiligheid, milieuvriendelijkheid en doeltreffendheid uiteraard centraal.

Wilt u meer weten over het bestrijden of het voorkomen van de houtworm? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact met mij op

U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 040 – 842 36 03. Of vul het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk met u contact op!