Kevers
Waar we in ons land het meest bekend zijn met kevers als voorraadaantasters, zijn er ook keversoorten die onze materialen aantasten. Wat betreft kevers als materiaalaantasters hebben we voornamelijk te maken met de tapijtkever, de piepschuimkever (ook wel bekend als tempexkever) en de spekkever. Om te weten hoe de kever bestreden moet worden, is het belangrijk om te weten om welke keversoort het gaat. Bij FD Plaagdierpreventie helpen we u graag met de identificatie en de bestrijding van kevers.
De tapijtkever
Volwassen tapijtkevers lijken op lieveheersbeestjes. De naam tapijtkever zegt het eigenlijk zelf al: het is een keversoort die schade aan uw tapijt aanbrengt. Let hierbij wel op dat de schade enkel en alleen veroorzaakt wordt door de larve van de tapijtkever. De schade wordt aangebracht aan wollen producten zoals vloerbedekking, kleding, bouwvilt en opgezette dieren.
Om de tapijtkever te bestrijden is het van belang om alle schuilplaatsen waar de larven aangetroffen worden, te behandelen met een speciale insecticide. Kleding en andere stoffen kunnen gewassen worden op 60 graden.
De piepschuimkever – tempexkever
Van de piepschuimkever kunnen zowel de larven als de kevers zelf schade aanbrengen. En ook deze naam zegt het al: piepschuimkevers kunnen aanzienlijke schade veroorzaken aan de isolatieplaten in de bio-industrie. Om overlast van deze keversoort te voorkomen is het aan te raden om naden en kieren af te kitten, isolatiemateriaal te gebruiken met een harde toplaag en uw stalwanden op ca. 0,5 tot 1 meter hoogte voorzien van een glad aluminium profiel.
Heeft u al last van de piepschuimkever en moet deze bestreden worden? Laat dit dan over aan een professional zoals FD Plaagdierpreventie.
De spekkever
De spekkever wordt beschouwd als schadelijk insect vanwege de voorkeur voor dood, maar dierlijk materiaal zoals gedroogd vlees en vis, maar ook huiden en opgezette dieren. Bij de spekkever zijn zowel de larve als de kever zelf erg schadelijk en eten alles wat dierlijk en droog is. Van botten en materiaal in vogelnesten tot gedroogd honden- en kattenvoer.
Omdat ook dode insecten, dode spinnen en menselijke huidschilfers en haar door de spekkever worden gegeten, bevinden veel larven zich op de meest onmogelijke plaatsen. Hoe de spekkever bestreden moet worden is afhankelijk van de plaats van overlast. Goede hygiëne is de allerbelangrijkste preventieve maatregel.
Overlast? Neem contact op met FD Plaagdierpreventie!
De professionele medewerkers van FD Plaagdierpreventie zijn gespecialiseerd in het bestrijden en voorkomen van keverplagen. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Neem contact met mij op
U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 040 – 842 36 03. Of vul het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk met u contact op!