Schimmels en zwammen - schimmelbestrijding | FD Plaagdier
schimmel

Schimmels en zwammen

Schimmels en zwammen zijn naast de boktor en de houtworm ook een variant van de houtaantasters. Wanneer u te maken heeft met schimmels en zwammen binnen uw bedrijf of woning is het erg belangrijk om direct over te gaan tot schimmelbestrijding. Door (hout)schimmels en zwammen kunnen houten en zelfs betonnen onderdelen van stallen, woningen en andere panden erg beschadigd raken.

Onderschat de schade die schimmels en zwammen kunnen veroorzaken niet, want na verloop van tijd kunnen er door beschadigde constructies levensgevaarlijke situaties ontstaan. Omdat deze houtaantasters door uzelf moeilijk te ontdekken en te bestrijden zijn, is vakkundig ingrijpen noodzakelijk.

De schadelijke gevolgen van schimmels en zwammen

Schimmels en zwammen in huis of bedrijf zijn niet zo fijn. Maar naast het feit dat het er lelijk en onverzorgd uitziet, is het ook nog eens heel erg slecht voor de gezondheid voor mens en dier. Schimmel wordt in verband gebracht met allerlei gezondheidsklachten zoals allergie aan de luchtwegen, benauwdheid, hoofdpijn en vermoeidheid. Schimmelbestrijding is dan ook geen overbodige luxe.

Schimmelbestrijding

Schimmelbestrijding en zwam bestrijden omvat twee aspecten. Enerzijds is dat het bestrijden van de al aanwezige schimmels en zwammen en anderzijds is dat het wegnemen van de oorzaak. Schimmels en zwammen voelen zichzelf bijvoorbeeld goed in slecht geventileerde, vochtige ruimten. Lucht daarom zoveel mogelijk en probeer vochtvorming te voorkomen. Heeft u last van optrekkend vocht in uw muren? Dan is het verstandig om uw muren te (laten) injecteren met een speciaal vochtwerend middel. Zo wordt de oorzaak van schimmelvorming weggenomen.

Wilt u meer weten over schimmelbestrijding in het algemeen of specifiek over het zwam bestrijden? Neem dan vrijblijvend contact op met FD Plaagdierpreventie. Wij staan graag voor u klaar met een passend advies!

Neem contact met mij op

U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 040 – 842 36 03. Of vul het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk met u contact op!