Overige insecten

Naast de meest bekende insectensoorten zijn er ook nog een aantal overige insecten die voor overlast kunnen zorgen binnen uw bedrijf of woning. Wat betreft deze insectensoorten kunt u bijvoorbeeld denken aan gaasvliegen, pissebedden en oorwormen.

Gaasvliegen

Gaasvliegen zijn over het algemeen bruin tot groen van kleur. Naast het tere en slanke lichaam hebben ze ook twee paar tere vleugels en lange antennen. De grote ogen van de gaasvlieg staan ver uit elkaar en zijn meestal rood of goudglanzend van kleur. In Nederland en België zijn er 60 soorten gaasvliegen beschreven.

Gaasvliegen richten nauwelijks schade aan, maar kunnen wel overlast geven. Om de gaasvlieg te voorkomen is het belangrijk om naden en kieren te dichten en prooidieren op te ruimen. Bestrijding van deze vliegensoort is niet wenselijk, het is namelijk een goede bondgenoot is de natuurlijke bestrijding van de bladluis.

Pissebedden

De pissebed is vrij plat, ovaalvormig en grijsachtig. Zowel de rug als de onderbuik zijn bekleed met schubben. De ogen van pissebedden zijn tamelijk groot. Het diertje heeft twee korte binnenste antennen en twee grotere antennen als voelsprieten. Pissebedden veroorzaken alleen schade wanneer ze in grote aantallen voorkomen op bijvoorbeeld tuinderijen of groentetuinen. Voor zover leveren ze geen gezondheidsgevaar op voor mens of dier. Het chemisch bestrijden van de pissebed is ongewenst. Het is beter om ze te vangen en elders weer los te laten.

Oorwormen

Ondanks dat de oorworm gevleugeld is, worden deze vleugels nauwelijks gebruikt. Oorwormen zijn te herkennen aan het tangvormige orgaan aan het achtereinde van het lichaam. Dit orgaan wordt gebruikt als verdedigingswapen. Vooral in de tuinbouw kunnen oorwormen grote schade aanrichten doordat ze aardbeien en andere zachte fruitsoorten aanvreten. Ook in de bloementeelt kunnen ze voor schade zorgen. Ook het chemisch bestrijden van de oorworm is ongewenst. Net zoals bij de pissebed is het ook beter om de oorworm te vangen en elders weer los te laten.

Schakel FD Plaagdierpreventie in!

Wilt u toch af van een gaasvliegen-, pissebedden- of oorwormenplaag? Schakel dan een specialist zoals FD Plaagdierpreventie in. Onze professionele medewerkers weten als geen ander hoe ze deze insectensoorten moeten bestrijden en voorkomen. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen?

FD Plaagdierpreventie