Hommels en bijen bestrijden

Bijen en hommels zijn heel nuttig bij het bestuiven van planten en bloemen. Maar in de directe nabijheid van mensen worden ze niet als nuttig beschouwd, eerder als vervelend. Aangetrokken door zoete geuren komen ze op ons voedsel af en veroorzaken ze daardoor overlast in en om uw woning of bedrijfspand. Eenmaal in het nauw gedreven door bijvoorbeeld een verkeerde hommels- of bijenbestrijding kunnen ze pijnlijk en soms zelfs gevaarlijk steken.

U mag hommels en bijen niet zomaar bestrijden. Deze insecten mogen alleen bestreden worden wanneer zij hinder veroorzaken. Het is dan ook van belang om hier zorgvuldig mee om te gaan. Bij scholen, bejaardenhuizen en ziekenhuizen is het bestrijden van hommels en bijen dus echt noodzakelijk. Laat de bestrijding van bijen en hommels liever aan een professioneel bedrijf zoals FD Plaagdierpreventie over.

De gevolgen van een bijen- of hommelnest

Er komen ruim 200 soorten bijen en hommels in Nederland voor. Echter zijn er maar een paar soorten waarvan het meeste overlast ondervonden wordt. Dit komt met name omdat ze op ongelukkige plaatsen gaan ‘zwermen’ of hun nest maken. Het gaat hierbij om de volgende soorten: de honingbij, de rosse metselbij en de diverse hommelsoorten. Deze verschillende soorten kunnen een aantal gevolgen hebben:

  • Bladvraat
  • Pijnlijke steken met een allergische reactie als gevolg. Hommels steken bijna nooit
  • Wanneer er meerdere bijen en hommels op één plaats voorkomen, kan dit als hinderlijk ervaren worden.
  • Zwermen en nesten op ongelukkige plaatsen

Om deze hommels en bijen op een juiste manier te bestrijden en in het vervolg te voorkomen, is professionaliteit van belang. De vakmensen van FD Plaagdierpreventie weten hoe ze hommels en bijen moeten bestrijden.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van hommel- en bijenbestrijding? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen?

FD Plaagdierpreventie