Mijten bestrijden

Mijten zijn vervelende parasieten, behorende tot de spinachtigen, die veel vervelende huidreacties kunnen veroorzaken. Mijten komen enerzijds voor in allerlei plantaardige en dierlijke producten en anderzijds in vochtige woningen en meubilair waarin natuurlijke vulmaterialen zijn gebruikt. De meest voorkomende mijt in Nederland, waar veel mensen allergisch voor zijn, is de huisstofmijt. Wanneer u last heeft van een mijt in huis, is het van belang om deze mijten zo snel mogelijk te bestrijden. Laat deze bestrijding aan een professional over.

Last van mijt in huis? De gevolgen

Naast de huisstofmijt zijn er nog andere soorten mijten die in uw woning en/of bedrijf kunnen voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan de oogstmijt, de schurftmijt en de vogelmijt. Al deze mijtensoorten zijn kleiner dan 1 mm of zelfs kleiner dan 0,5 mm. De huisstofmijt is met het blote oog zelfs nauwelijks zichtbaar. Eventuele gevolgen waaraan u kunt herkennen dat u last heeft van mijt in huis zijn:

  • Bij allergie kan voornamelijk de huisstofmijt eczeem en benauwdheid veroorzaken
  • Oogstmijten zijn in de nazomer en de herfst op zoek naar voedsel
  • Huidirritaties/trombidiose
  • Vogelmijten kunnen ziekten overbrengen op kippen. Wanneer deze mijtsoort in grote aantal voorkomen in kippenhokken, veroorzaakt dat een sterke verzwakking van de kippen.

Om deze schadelijke gevolgen te voorkomen is het van belang om de mijt te bestrijden. De professionals van FD Plaagdierpreventie zijn gespecialiseerd in het bestrijden van mijten.

Mijt bestrijden – schakel FD Plaagdierpreventie in

Elke mijtensoort vereist weer een andere vorm van bestrijding. Om bijvoorbeeld de huisstofmijt in huis te voorkomen is het belangrijk om uw woning zoveel mogelijk stofvrij te houden. En bij de oogstmijt is het op agrarisch gebied belangrijk om uw vegetatie kort te houden en de grond te verzuren.

Wij van FD Plaagdierpreventie weten als geen ander hoe wij de verschillende soorten mijten in en om uw woning en bedrijf moeten bestrijden. We zijn dan ook al meer dan tien jaar ervaren in dit soort bestrijdingen. Wilt u meer weten over onze mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen?

FD Plaagdierpreventie