Vlooien bestrijden

Niet alleen huisdieren hebben last van vlooien, ook voor mensen kunnen ze vreselijk irritant zijn. Een vlooi is een parasiet, oftewel een beestje dat zichzelf in stand houdt en vermenigvuldigt ten koste van een gastheer. Vlooien zuigen bloed uit het lichaam, waardoor ze in leven kunnen blijven. Bij constatering van vlooien in huis of op uw huisdier, is het belangrijk om te beginnen met het bestrijden ervan. FD Plaagdierpreventie is gespecialiseerd op het gebied van vlooienbestrijding.

Vlooien zijn kleine, beweeglijke bruinzwarte insecten. Vrouwtjesvlooien leggen maximaal 50 neten of eitjes per dag. Dit doen ze het liefst in de vacht van huisdieren, maar soms ook in de mand of op de vloer. Door het grote aantal eitjes dat er gelegd wordt, kunnen de vlooien zich in korte tijd verspreiden en heeft u binnen de kortste keren last van een ware plaag vlooien in huis of in uw bedrijf. En hoe langer u wacht met het bestrijden van deze vlooien, hoe langer de vlooien hebben om zichzelf te verspreiden.

De gevolgen van vlooien in huis

Wanneer er sprake is van vlooien in huis, heeft dit vooral voor uw huisdieren en/of voor u en uw gezinsleden gevolgen. Hierbij kunt u onder andere denken aan:

  • Doordat vlooien bloed zuigen veroorzaken ze huidirritatie, bultjes, wondjes en/of jeuk
  • Sommige vlooiensoorten fungeren ook als overbrenger van ziekten en lintwormen.

Als u last heeft van vlooien in huis, is het belangrijk om zo snel mogelijk van deze vlooienplaag af te komen. Hoe? Daarmee helpen we u bij FD Plaagdierpreventie graag.

Vlooienbestrijding en –voorkoming

Vlooienbestrijding is niet zo heel erg moeilijk, maar wel een hels karwei. Dit kan met verschillende soorten bestrijdingsmiddelen en het grondig schoonmaken en schoonhouden van uw woning en bedrijf, maar dan nog zijn veel vlooien inmiddels resistent voor de meeste van deze bestrijdingsmiddelen. Het voorkomen van vlooien is niet zo eenvoudig, zeker niet wanneer u huisdieren heeft. Schakel zowel voor het bestrijden als het voorkomen van vlooien FD Plaagdierpreventie in.

Contact opnemen?

FD Plaagdierpreventie