Wespenbestrijding – wespennest verwijderen | FD Plaagdier
15392889 - wasp vespula germanica species isolated on white background

Wespen

Een wespensteek is een pijnlijke ervaring en kan zelfs levensbedreigend zijn. Wespen hebben een stevige angel waarmee ze u flink kunnen steken. Wist u dat één op de dertig mensen zelfs allergisch is voor steken van wespen en bijen? Het is dus belangrijk om dit risico aanzienlijk te verminderen door het nemen van de juiste voorzorgsmaatregelen om wespen te voorkomen en/of te bestrijden.

Wespen bouwen hun nesten op de meest uiteenlopende plaatsen. Meestal nestelen deze dieren zich in de grond, onder dakgoten, in spouwmuren of op zolders. De aanwezigheid van een wespennest veroorzaak veel overlast voor zowel mens als dier, zeker wanneer de wespen ook in uw woning of bedrijf aanwezig zijn. Om een wespennest te verwijderen of de wespen te bestrijden, is het aan te raden om een professionele partij in te schakelen. FD Plaagdierpreventie is gespecialiseerd op het gebied van wespenbestrijding.

Laat het wespennest vakkundig verwijderen

Wanneer er een wespennest gesignaleerd wordt in de nabijheid van mensen of dieren geld er maar één advies: laat het wespennest verwijderen en de bijbehorende wespen bestrijden. De meeste wespennesten worden in het voorjaar gebouwd. In een wespennest verblijven vaak duizenden wespen die zich massaal kunnen richten tegen diegene die hun nest verstoort. En aangezien wespen snel agressief worden en dan doelgericht steken, is een snelle en vakkundige wespenbestrijding van belang. Dit is specialistisch werk dat het beste in de zomer gedaan kan worden. In de zomermaanden zijn wespen namelijk minder agressief.

De overlast behorende bij een wespennest

De aanwezigheid van een wespennest is op zich al vervelend. Er zitten wespen bij u in de buurt die niet gewenst zijn. Naast deze onplezierige bijkomstigheid van wespen zijn de onderstaande zaken reden genoeg om een wespennest snel en vakkundig te laten verwijderen door FD Plaagdierpreventie:

  • Schade aan (houten) constructies in uw woning en/of bedrijfsruimten
  • Rondvliegende wespen
  • Angstige kinderen die bang zijn om gestoken te worden
  • Aanwezigheid van wespen op uw voedsel en drinken
  • Stress bij mensen, huisdieren en vee
  • Pijnlijke steken

De bouw van een wespennest is moeilijk te voorkomen. Wanneer u dus een wespennest signaleert, is het zaak om deze zo snel mogelijk te laten verwijderen. Zowel voor het verwijderen van uw wespennest als de wespenbestrijding zelf, bent u bij FD Plaagdierpreventie aan het juiste adres. Wij werken namelijk met de nieuwste technieken en apparatuur om wespennesten te verwijderen en het wespenoverlast op te heffen. En al onze methoden zijn maximaal milieuvriendelijke en minimaal schadelijk voor de volksgezondheid.

Overlast? Neem contact op met FD Plaagdierpreventie!

Wespen Overlast? Bel gratis op 0800-4443333 of neem contact met ons op en wij zorgen voor een snelle en effectieve bestrijding!

Neem contact met mij op

U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 040 – 842 36 03. Of vul het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk met u contact op!