Fruitvliegjes bestrijden

De fruitvlieg is een klein irritant vliegje dat vaak zijn weg in huis vindt door de aanvoer van vers fruit en groenten. Fruitvliegen zijn een paar millimeter groot, inclusief vleugeltjes. Bij de meeste soorten zijn de ogen helderrood en vertoont het achterlijf bruine dwars strepen.

Fruitvliegjes leggen eitjes in fruit (400 tot 900 eitjes) en zodra het fruit begint te rotten, zullen de vliegjes zichzelf razendsnel verspreiden. Dit komt meestal voor in de keuken, restaurants of in een bar. Wanneer de fruitvlieg eenmaal genesteld is, is het een ware plaag waar u zeer moeizaam vanaf komt. Het is dus erg belangrijk om direct actie te ondernemen en deze fruitvliegjes te bestrijden. Schakel daarvoor een professionele partij in, schakel FD Plaagdierpreventie in.

Fruitvliegjes overlast – de gevolgen

Wanneer er sprake is van fruitvliegjes overlast, kunnen er verschillende gevolgen tot stand komen:

  • Verontreiniging van fruit- en groenteproducten
  • Fruitvliegjes kunnen hinderlijk zijn in (groot)keukens, fabrieken, café’s (achter de tapkast) en in de buurt van GFT containers
  • Vers, gaaf fruit wordt door de fruitvliegjes juist niet aangetast.

Zoals u leest, kunt u de bestrijding van fruitvliegjes beter aan ons overlaten.

Bestrijding en preventie van fruitvliegjes

Het allerbelangrijkste om fruitvliegjes uit woning of bedrijf te weren en te bestrijden is om fruit en groente niet te lang en niet onafgedekt te bewaren. Goede hygiëne is hierin dus belangrijk. Vuilnisbakken en containers dienen goed afgesloten te worden en te worden gereinigd nadat ze geleegd zijn. Schrobputjes die slechts één keer in de 14 dagen worden doorgespoeld, kunnen een grote bron van ontwikkeling zijn. Regelmatig doorspoelen is dus belangrijk.

De bestrijding van fruitvliegjes middels bestrijdingsmiddelen is niet noodzakelijk. Om fruitvliegjes te bestrijden en te voorkomen is het inschakelen van FD Plaagdierpreventie dus een goede keuze. Wij staan 24 uur per dag voor u klaar.

Contact opnemen?

FD Plaagdierpreventie