Kevers en klanders in huis

Wanneer u last heeft van kevers en klanders in uw huis of bedrijf zult u dit in eerste instantie merken aan het feit dat uw voorraad aangetast is. In Nederland kennen we heel veel verschillende soorten kevers en klanders. Maar over het algemeen hebben we voornamelijk te maken met broodkevers, rijstmeelkevers, meeltorren, graanklanders en rijstklanders. Het allerbelangrijkste wat u moet doen als u last heeft van kevers in huis of bedrijf, is het identificeren van de keversoort. Veel keversoorten zijn namelijk onschadelijk, maar sommige soorten kunnen wel degelijk schade aanbrengen.

De gevolgen van kevers en klanders in huis

Door de aanwezigheid van kevers en klanders gaat van verschillende producten de voedingswaarde verloren. En door de bevuiling met uitwerpselen en spinsels worden de producten muf en onbruikbaar.

De broodkever

De schade die de broodkever kan veroorzaken  beperkt zich tot knaagschade en vervuiling vanwege de uitwerpselen. In meelachtige producten kunt u de cocons aantreffen. De larven boren zich een weg naar buiten en laten ronde gaatjes in voedingsmiddelen achter.

De rijstmeelkever

Verontreiniging is de voornaamste schade die rijstmeelkevers aanrichten. Aangetaste voorraden vertonen de neiging tot schimmelen. De aangetaste voorraad kan daarnaast ook een muffe, zure geur krijgen.

De meeltor

Meeltorren kunnen schade veroorzaken in langdurig opgeslagen voorraden meelproducten.

De graanklander

De graanklander-kever en de larve hollen graankorrels uit. Dit heeft vermindering van de hoeveelheid en de kwaliteit van de voorraad als gevolg.

De rijstklander

Zowel de kever als de larve van de rijstklander zorgen voor schade aan de producten. De larve vreet de korrel leeg en verpopt zich in het omhulsel van de korrel. Door de vele uitwerpselen kunnen de producten muf worden.

Contact opnemen?

FD Plaagdierpreventie

Kevers en klanders bestrijden

Richten de kevers en klanders in uw huis of bedrijf veel schade aan? Dan wordt het de hoogste tijd om de kevers en klanders te laten bestrijden. Voor het bestrijden van kevers en klanders bent u bij FD Plaagdierpreventie aan het juiste adres. Het kevers en klanders bestrijden doen wij door het toepassen van verschillende methoden. Samen met u bepalen we de methode die binnen uw bedrijf het meest geschikt is.

In plaats van het bestrijden van kevers en klanders is het veel beter om deze vorm van plaagdieren te voorkomen. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door uw voorraad klein te houden, de levensmiddelen goed gesloten te bewaren en uw opslag koel en droog te houden. Benieuwd naar onze mogelijkheden van de preventie en het bestrijden van kevers en klanders? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.