Motten bestrijden

Motten als voorraadaantasters brengen schade toe aan, zoals de naam al zegt, uw voorraad.  En ook wanneer u bij deze mottensoorten de eerste motten signaleert, is de schade vaak al toegebracht en is mottenbestrijding nodig. Het grote voordeel van motten in huis of bedrijf is dat ze op een milieuvriendelijke wijze te weren zijn.

Verschillende mottensoorten

De motten die onder de voorraadaantasters vallen zijn onder te verdelen in drie soorten: de cacaomot, de meelmot en de vruchtmot.

De cacaomot

De naam van de cacaomot zegt het eigenlijk zelf al: deze mottensoort tast onder andere cacao en chocoladeproducten aan. De cacaomot legt haar eitjes op verschillende soorten levensmiddelen waarna de eitjes uitkomen en de larven zicht voeden met het betreffende voedingsmiddel. U kunt uzelf dus voorstellen dat deze voedingsproducten verontreinigd worden door uitwerpselen, spinsels, dode cacaomotten en schimmels.

De meelmot

Ook de meelmot doet haar naam eer aan. Deze motsoort tast meel en andere meelproducten aan met materiaal- en kwaliteitsverlies als gevolg. Ook de spinsels en uitwerpselen zorgen voor verontreiniging.

De vruchtmot

De vruchtmot is een zelfde soort mot als de cacaomot.

Motten in huis? Schakel FD in!

Sprake van motten in huis? Dan wordt het tijd om deze motten te bestrijden. En daarvoor is FD Plaagdierpreventie de ideale partner. Dit omdat we al tientallen jaren ervaring hebben op het gebied van mottenbestrijding, gecertificeerd zijn volgens het KAD-keurmerk, altijd werken volgens de laatste normen én oog voor het milieu hebben. We zijn rechtstreeks en 24 uur per dag voor u bereikbaar.

Contact opnemen?

FD Plaagdierpreventie