Knaagdierenbestrijding – problemen voorkomen | FD Plaagdier
huismuis

Knaagdieren

Knaagdieren zijn in principe overal waar mensen en andere dieren zijn, dus ook in de nabijheid van uw bedrijf en woning. In Nederland hebben we vooral last van verschillende muizensoorten en bruine en zwarte ratten. En ook in het geval van knaagdieren is het beter om ze te voorkomen dan ze te moeten bestrijden. FD Plaagdierpreventie is er voor uw knaagdierenbestrijding.

Knaagdierenplaag voorkomen

Zoals gezegd is voorkomen beter dan bestrijden. Maar hoe kunt u een knaagdierenplaag voorkomen?

  • Het allerbelangrijkste is om er vroeg bij te zijn: een muizenpaar kan in slechts één jaar tijd erg veel nakomelingen teweegbrengen. Ratten planten zichzelf iets minder snel voort, maar onder goede omstandigheden zetten zij ook ruim 100 jongen per jaar op de wereld. Knaagdieren verraden hun aanwezigheid door bijvoorbeeld keutels, schade door knagen, gepiep, de muskusachtige geur en kras- en knaaggeluiden
  • Maak voedsel en voorraden onbereikbaar voor knaagdieren
  • Plaats zo min mogelijk materialen en producten direct op de vloer of tegen de wand
  • Dicht gaten en kieren
  • Zorg voor goed schoongemaakte en afgesloten vuilnisbakken
  • Maak schuil- en nestelplaatsen onbereikbaar en/of onaantrekkelijk.

Schade veroorzaakt door knaagdieren

U kunt het hele jaar door overlast door knaagdieren hebben. Maar met name in de wintermaanden zoeken muizen en ratten de warmte op, waardoor ze dan dus meer overlast kunnen veroorzaken. De schade die knaagdieren kunnen veroorzaken is uiteenlopend. Van knaagschade aan en besmetting van uw voorraden tot verstoringen van uw productieproces, imagoschade, vervuiling en zelfs de verspreiden van verschillende ziektes.

Schakel FD Plaagdierpreventie in

Heeft u last van een knaagdierenplaag? Schakel dan de hulp in van een professional zoals FD Plaagdierpreventie. Op het gebied van knaagdierbestrijding en wering staan wij graag voor u klaar. Meer weten over knaagdierbestrijding? Neem dan vrijblijvend contact met ons op met behulp van het formulier hieronder.

Neem contact met mij op

U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 040 – 842 36 03. Of vul het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk met u contact op!