Bosmuis in huis? Bosmuizen bestrijden door FD Plaagdier!
bosmuis

Bosmuis

De bosmuis (Apodemus sylvaticus) behoort tot de familie van de ware muizen. Door het uiterlijk van de ware muizensoorten kan er gemakkelijk verwarring optreden. De bosmuis is een flinke muis en kenmerkt zich door de geelbruine tot donkerbruine rug en de witte tot grijze buik. Bosmuizen hebben daarnaast ook grote oren en ogen, een puntige snuit, lange achterpoten en een lange staart.

Vooral landbouwbedrijven en bloemkwekerijen ondervinden doorgaans overlast van de bosmuis. Voor het bestrijden van bosmuizen is het dus van belang om een professionele partij in te schakelen. En FD Plaagdierpreventie is zo’n professionele partij!

Schade die een bosmuis kan aanrichten

Zoals gezegd is de bosmuis voornamelijk schadelijk in bedrijven op het gebied van landbouw en kwekerijen. De schade die een bosmuis hier kan aanrichten is dus groot. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Knaagschade aan knoppen van bloemen
  • Vraag van diverse zaadjes van gewassen
  • Soms knagen bosmuizen ook aan consumptienoten en gedroogde vruchten
  • Geuroverlast (lijkt op wildgeur)

En aangezien ook deze muizensoort zichzelf snel voortplant, is het zaak om de bosmuis zo snel mogelijk te bestrijden om ernstigere problemen te voorkomen.

Voorkomen en bestrijden van de bosmuis

Bij FD Plaagdierpreventie zijn we voorstander van het voorkomen van bosmuizen in plaats van het bestrijden. Mogelijke manieren om de bosmuis in huis te voorkomen zijn het verwijderen van hoog gras, het voorkomen van voedselaanbod en het dichten van openingen en buitenmuren en deuren.

Wilt u weten wat de professionele medewerkers van FD Plaagdierpreventie voor u kunnen betekenen op het gebied van de bosmuizen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact met mij op

U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 040 – 842 36 03. Of vul het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk met u contact op!