Bosmuis in huis? Bosmuizen bestrijden door FD Plaagdierpreventie

De bosmuis (Apodemus sylvaticus) behoort tot de familie van de ware muizen. Door het uiterlijk van de ware muizensoorten kan er gemakkelijk verwarring optreden. De bosmuis is een flinke muis en kenmerkt zich door de geelbruine tot donkerbruine rug en de witte tot grijze buik. Bosmuizen hebben daarnaast ook grote oren en ogen, een puntige snuit, lange achterpoten en een lange staart.

Vooral landbouwbedrijven en bloemkwekerijen ondervinden doorgaans overlast van de bosmuis. Voor het bestrijden van bosmuizen is het dus van belang om een professionele partij in te schakelen. En FD Plaagdierpreventie is zo’n professionele partij!

Schade die een bosmuis kan aanrichten

Zoals gezegd is de bosmuis voornamelijk schadelijk in bedrijven op het gebied van landbouw en kwekerijen. De schade die een bosmuis hier kan aanrichten is dus groot. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Knaagschade aan knoppen van bloemen
  • Vraag van diverse zaadjes van gewassen
  • Soms knagen bosmuizen ook aan consumptienoten en gedroogde vruchten
  • Geuroverlast (lijkt op wildgeur)

En aangezien ook deze muizensoort zichzelf snel voortplant, is het zaak om de bosmuis zo snel mogelijk te bestrijden om ernstigere problemen te voorkomen.

Voorkomen en bestrijden van de bosmuis

Bij FD Plaagdierpreventie zijn we voorstander van het voorkomen van bosmuizen in plaats van het bestrijden. Mogelijke manieren om de bosmuis in huis te voorkomen zijn het verwijderen van hoog gras, het voorkomen van voedselaanbod en het dichten van openingen en buitenmuren en deuren.

Heeft u last van de bosmuis in huis en wilt u meer weten over het bestrijden van bosmuizen? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze professionele medewerkers.

Contact opnemen?

FD Plaagdierpreventie

Neem contact op voor het tot overlast leidt!

Indien u last heeft van ongedierte, raden wij u aan om zo snel mogelijk contact op te nemen voor het een tot een groter probleem leidt.

Neem contact op