Muizenoverlast, muizen bestrijden in uw bedrijf? Schakel FD Plaagdierpreventie in!
huismuis

Huismuis

Wanneer u last heeft van muizen in huis gaat het in de meeste gevallen om de huismuis, aangezien de huismuis voorkomt daar waar mensen zijn. Muizenoverlast in huis is direct te herkennen aan de herkenbare, zeer onaangename geur die verspreid wordt. Er is sprake van de huismuis als het een slank gebouwde muis is met een variabele vachtkleur, een spitse snuit met lange snorharen, redelijk grote oren en zwarte ogen. En de staart is ongeveer even lang als het lichaam. De huismuis kan tot wel 1 ½ jaar oud worden, maar de meesten sterven tijdens hun eerste winter.

 

Muizen in huis – de gevolgen

Met een muizenplaag in huis kan de schade groot zijn:

  • Huismuizen kunnen ziektekiemen verspreiden
  • Uw voedselvoorraden kunnen worden bevuild
  • Knaagschade aan pijpen, buizen en bedrading en andere materialen
  • Verstoring van de rust

Om dit te voorkomen is het dus van belang om de huismuis te bestrijden. Schakel daarvoor een specialist in plaagdierpreventie en bestrijding in, schakel FD Plaagdierpreventie in!

Een muizenplaag in huis bestrijden

Het bestrijden van de huismuis wordt binnen gebouwen vaak met een toegelaten bestrijdingsmiddel gedaan. Maar doorgaans heeft de bestrijding van muizen in uw huis of bedrijf geen zin, aangezien de vrijgekomen plek al snel weer wordt ingevuld door een nieuwe muizenplaag. De beste manier om schade te voorkomen, is het goed opbergen van voedsel, het verwijderen van schuilplaatsen en het dichtmaken van gaten en kieren.

Heeft u last van muizen en heeft u hulp nodig? FD Plaagdierpreventie kan u helpen!

Neem contact met mij op

U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 040 – 842 36 03. Of vul het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk met u contact op!