Spitsmuizen bestrijden

Spitsmuizen zijn geen knaagdieren, ze behoren tot de orde van insecteneters. Dit ondanks dat ze wel grote overeenkomsten vertonen met de diverse muizen. In Nederland komen de volgende soorten voor: de waterspitsmuis, bosspitsmuis, veldspitsmuis en de dwergspitsmuis. De meest voorkomende soort is echter de huisspitsmuis.

Het meest kenmerkende aan spitsmuizen is het schrille piepende geluid dat ze maken. Qua uiterlijk hebben ze een bruine tot grijsbruine rug en een iets lichtere buik. De naam spitsmuis zegt het eigenlijk zelf al: het is een muis met een spitse kop. De staart is behaard en is ongeveer de helft tot 2/3 van de lichaamslengte. Heeft u last van de spitsmuis in huis of in uw bedrijf? Dan is het belangrijk om hieraan iets te doen, zeker omdat ook deze muizensoort zichzelf snel voortplant. Schakel een FD Plaagdierpreventie in om deze spitsmuizen te bestrijden.

Spitsmuis in huis? De bijbehorende schade

Wanneer u last heeft van een spitsmuis in huis, kenmerkt zich dat in tegenstelling tot andere muizensoorten niet door de vraatsporen, maar juist door het volgende:

  • Hinder door de stank, een ranzige muskusachtige geur
  • Vervuiling door urine en uitwerpselen
  • Lawaai boven plafonds door hun schrille en piepende geluid
  • Spitsmuizen zijn tenslotte ook dragers van bepaalde ziekten.

Zoals u ziet is het dus van belang om de spitsmuis zo snel mogelijk te bestrijden om ernstige schade te voorkomen.

De spitsmuis bestrijden – hoe?

Omdat de spitsmuis niet onder de knaagdieren valt, is het ook niet toegelaten om de bekende bestrijdingsmiddelen tegen knaagdieren te gebruiken. Om de spitsmuis te bestrijden worden er verschillende soorten vallen gebruikt en is het erg belangrijk om openingen in uw pand, die groter zijn dan 5 mm, dicht te maken.

Wilt u meer weten over het bestrijden van spitsmuizen in uw bedrijf of woning? Neem dan vrijblijvend contact op met dé specialist: FD Plaagdierpreventie!

Contact opnemen?

FD Plaagdierpreventie

Neem contact op voor het tot overlast leidt!

Indien u last heeft van ongedierte, raden wij u aan om zo snel mogelijk contact op te nemen voor het een tot een groter probleem leidt.

Neem contact op