Veldmuis in huis? Veldmuizen bestrijden door FD Plaagdier!
veldmuis

Veldmuis

Wanneer u last heeft van veldmuis in huis is het van belang om hier zo snel mogelijk actie tegen te ondernemen. Veldmuizen leven niet alleen en staan er ook nog eens om bekend dat ze zichzelf snel voortplanten.

Veldmuizen herkennen

De veldmuis (Microtus arvalis Pallas) behoort tot de familie van de woelmuizen. En de naam veldmuis zegt het eigenlijk zelf al: het is een muizensoort die voornamelijk buiten leeft en daar dus ook schade aanricht. Denkt u dat u last heeft van veldmuis in huis? Dan kunt u ze onder andere herkennen aan:

  • De doffe geel- tot bruingrijze rug, zachte vacht en zijn buik is vuilwit tot lichtgrijs
  • De veldmuis is een muis met een relatief korte staart, veel korter dan het lichaam
  • Een stompe snuit met korte snorharen
  • Kleine, donkere ogen

De schade die een veldmuis aanricht

Een veldmuis in uw huis of tuin kan veel verschillende gevolgen hebben. Veldmuizen kunnen namelijk een heleboel schade aanrichten. Zo kan er knaagschade aan uw gewassen ontstaan, zoals jonge bomen, fruitbomen en weilanden en kunnen ze modderkoorts overbrengen.

Om deze schade te voorkomen is het dus belangrijk dat u de veldmuis laat bestrijden.

Veldmuizen bestrijden

Het allerbelangrijkste om veldmuizen te voorkomen is voorkomen dat er voor deze muizensoort een aangename leefomgeving komt. Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld:

  • Het gras kort houden
  • Begroeiingen kort houden
  • Slootkanten goed maaien

Heeft u overlast van veldmuizen? FD Plaagdierpreventie kan u hierbij helpen! Neem contact met ons op.

Neem contact met mij op

U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 040 – 842 36 03. Of vul het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk met u contact op!