Zwarte rat bestrijden – zwarte ratten bestrijden | FD Plaagdier
zwarte-rat-1

Zwarte rat

Wanneer u last heeft van de zwarte rat in huis of in uw bedrijf, kunt u deze herkennen aan de vaak zwarte kleur. Het is een middelgroot knaagdier met een vrij spitse kop, grote donkere ogen en lange snorharen. De oren zijn groot, dun en bijna kaal. De staart in eenkleurig en langer dan het lijf. De zwarte rat (Rattus Rattus) behoort tot de familie van de ware muizen.

Momenteel komt de zwarte rat in Nederland versnipperd voor, maar over het algemeen in Noord-Brabant, Limburg en de havengebieden. Vaak wordt de zwarte rat aangetroffen in agrarische bedrijven.  De zwarte rat klimt in tegenstelling tot de bruine rat uitstekend, beweegt zich voort over hooggelegen balken en richels en leeft in gebouwen meestal op zolder.

Heeft u last van de zwarte rat in huis? Dit kunt u bijvoorbeeld zien door het sleepspoor van de staart of vetvegen. Dan wordt het de hoogste tijd om deze te bestrijden. Schakel daarvoor FD Plaagdierpreventie in: dé specialist op het gebied van zwarte ratten bestrijding.

Zwarte rat in huis – de gevolgen

Is er sprake van de zwarte rat in huis? Dan kan dit vele schadelijke gevolgen met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Vraatsporen op aanwezige levensmiddelen, groente en fruit
  • Bevuiling van voedselvoorraden
  • Verspreiden van vele ziektekiemen, waarmee de volksgezondheid wordt bedreigd
  • Knaagsporen op allerlei materialen zoals elektriciteitskabels, verpakkingen, isolatiemateriaal en PVC waterleidingbuizen. Dit geknaag kan leiden tot storingen in productieprocessen of erger nog door brand na kortsluiting.

Om dit soort vormen van schade te voorkomen is het dus belangrijk om een plaag van zwarte ratten te bestrijden.

Zwarte ratten bestrijden en voorkomen

De zwarte rat kunnen we op verschillende manieren bestrijden. Het is belangrijk om uitsluitend anti-coagulantia en zo vers mogelijk lokaas te gebruiken. Leg voldoende voorplaatsen aan op de juist gekozen plekken. Gebruik rattenvoerkisten en voerpotten in dakisolatieplaten. Controleer na twee tot drie dagen en ververs eventueel het lokaas. Ga net zo lang door totdat er geen opname meer plaatsvindt. Om de zwarte rat in huis te voorkomen is het belangrijk om openingen groter dan 5 mm dicht te maken, te zorgen voor een goede hygiëne en een opgeruimde omgeving.

Heeft u last van ratten en wilt u professionele hulp? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op!

Neem contact met mij op

U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 040 – 842 36 03. Of vul het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk met u contact op!