Vogelbestrijding – duivenoverlast bestrijden | FD Plaagdier
50352405 - flying pigeon bird in action isolated on white background

Vogelbestrijding

Enerzijds zijn vogels prachtig, maar anderzijds zijn er ook vogelsoorten waar we minder gelukkig van worden zoals duiven en kraaien. Deze ‘gevederde vrienden’ leveren veel overlast en zelfs gezondheidsrisico’s op. De uitwerpselen van deze vogelsoorten zorgen niet alleen voor vervuiling en hinder, maar het is ook nog eens gevaarlijk. De uitwerpselen kunnen namelijk ziektes en parasieten verspreiden. Daarnaast is het ook schadelijk voor gebouwen. Heeft u last van vogels en de bijbehorende uitwerpselen? Schakel dan FD Plaagdierpreventie in: specialist in vogelbestrijding.

Duivenoverlast bestrijden

De duif is een vogel die in ons land de meeste overlast veroorzaakt. Wist u dat één huisduif per jaar gemiddeld 14 kg poep produceert? En deze poep kan ernstige ziektes overbrengen. Duivenoverlast kan in verschillende vormen plaatsvinden. Huisduiven zijn gastheer van allerlei parasieten en daarnaast vormen hun nesten een walhalla voor motten, vliegen, kevers, mijten, zilvervisjes en stofluizen. Ook bevuilen ze de straten, veroorzaken ze woningverstoppingen en tasten hun uitwerpselen steen- en ander gevelmateriaal aan. Wilt u deze duivenoverlast bestrijden? Dan is FD uw partner. Wij helpen u graag met deze vorm van vogelbestrijding.

Kraaienoverlast

Naast de duif is ook een kraai een vogelsoort waar we flinke overlast van kunnen ervaren. Ook voor het bestrijden van deze kraaienoverlast bent u bij ons aan het juiste adres. De meest voorkomende vorm van kraaienoverlast is gedurende de broedtijd: insectenlarven worden dan uit grasvelden en gazons gepikt en ze vormen een gevaar voor jong kleinwild en jonge vogels.

Om zowel kraaienoverlast als duivenoverlast te bestrijden passen wij verschillende vormen van vogelbestrijding toe. Zo kunnen we gebruik maken van ‘Robirds’, speciale vogelweringsnetten en ‘vogelpinnen’. Deze en alle andere methoden zijn maximaal milieuvriendelijk en effectief op het gebied van vogelbestrijding.

Overlast? Neem contact met ons op!

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen bieden voor uw vogeloverlast? Vul het formulier hieronder in en wij nemen contact met u op.

Neem contact met mij op

U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 040 – 842 36 03. Of vul het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk met u contact op!