Marterachtigen – steenmarter bestrijden | FD Plaagdier
marter-wide

Marterachtigen

Ook voor het bestrijden van de marterachtigen bent u bij FD Plaagdierpreventie aan het juiste adres. In Nederland kennen we alleen de steenmarter, ook wel bekend als de Martes Foina Erxleben. De steenmarter heeft het formaat van een slanke kat maar staat lager op de poten dan een kat. De staartlengte is ongeveer 25 cm. De steenmarter is grijsbruin met een witte, gevorkte bef en de oren zijn vrij kort.

In Nederland wordt de steenmarter beschouwd als een beschermde diersoort. Dit betekent dat de steenmarter niet bestreden mag worden. Maar de wering van de steenmarter uit uw territorium is uiteraard wel toegestaan. En met het preventief voorkomen van steenmarteroverlast helpen we u bij FD Plaagdierpreventie graag.

Schadelijke gevolgen van de steenmarter

Wanneer u te maken heeft met overlast van de steenmarter, kunt u dat onder andere merken aan het volgende:

  • De steenmarter veroorzaakt geluidsoverlast aangezien ze in de vroege ochtenduren spelen en dan ook de paartijd plaatsvindt.
  • Stankoverlast van de keutels, urine en geurvlaggen die ze uitzetten.  Ook de kadavers van hun slachtoffers kunnen stankoverlast veroorzaken.
  • Steenmarters richten vernielingen aan met bijten en scherpe nagels. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schade aan uw rieten dak, isolatiebeplating, dakbeschot en kabels.

Het voorkomen van steenmarteroverlast

Zoals u hierboven wel kunt lezen, heeft u geen behoefte aan de schadelijke gevolgen die een steenmarter teweeg kan brengen. En aangezien het verboden is om steenmarters te bestrijden, is het preventief voorkomen een vereiste. Hierbij kunt u er bijvoorbeeld voor zorgen dat uw gebouw materdicht is en dat u gebruik maakt van gladde gevelmaterialen. Ook is het verwijderen van plantengroei tegen de gevel en overhangende takken van bomen belangrijk. Tenslotte hebben steenmarters een hekel aan lawaai, fel licht en de geur van hondenhaar.

Overlast van marterachtigen? Neem contact op!

Wilt u weten wat de professionele medewerkers van FD Plaagdierpreventie voor u kunnen betekenen op het gebied van de marterachtigen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact met mij op

U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 040 – 842 36 03. Of vul het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk met u contact op!