Mollen
De mol (Talpa Europaea) is een zoogdier met een donkergrijze fluweelachtig pels die bijna zwart lijkt. De vacht is zo dicht dat er geen zand en water in kan doordringen. De voorpoten van de mol hebben sterke nagels en staan wijd open, de ‘handpalmen’ wijzen naar buiten. De achterpoten zijn veel kleiner dan de voorpoten. Mollen zijn niet blind, maar hebben hele slecht ontwikkelde ogen. Zijn belangrijkste zintuig is de spitse roze snuit met gevoelige snorharen en tastzenuwen.
De mol is binnen de Flora- en Faunawet aangemerkt als landelijke schadesoort. Heeft u last van mollen in de vorm van molshopen? Dan wordt het de hoogste tijd om deze gazonvernielers (te laten) bestrijden. Mollenbestrijding kan het beste in het vroege voorjaar plaatsvinden. Laat het mollen bestrijden liever aan een professional zoals FD Plaagdierpreventie over.
Diverse vormen van mollenbestrijding
Er zijn verschillende vormen van mollenbestrijding mogelijk.
Mollentabletten
- Enkel te gebruiken door beroepsmatige bestrijders en agrariërs
- Fosforwaterstof is zeer giftig, waardoor uitgebreide veiligheidsmaatregelen van toepassing zijn
- Een geopende verpakken moet direct en volledig worden opgebruikt.
Mollenklemmen
- Een efficiënte methode om mollen te bestrijden
- Zichtbare resultaten
- Een gevangen mol wordt direct gedood
- Onschadelijk voor het milieu en overige diersoorten
- Efficiënt in het voor- en najaar
Toch een professionele bestrijder inschakelen? Neem contact op
Wanneer u moeite heeft met het op de juiste manier gebruiken van mollentabletten of het goed plaatsen van de mollenklemmen, dan kunnen de deskundige plaagdierbestrijders van FD Plaagdierpreventie u hierbij zeer goed van dienst zijn. Ook op het gebied van mollenbestrijding zijn wij gespecialiseerd.
Meer weten over onze mogelijkheden om mollen te bestrijden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Neem contact met mij op
U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 040 – 842 36 03. Of vul het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk met u contact op!