Vleermuizen bestrijden

Vleermuizen, ook wel bekend als pipistrellus pipistrellus, komen in Nederland regelmatig voor. De meest voorkomende vleermuissoort is de dwergvleermuis. De naam dwergvleermuis doet het al vermoeden: het is een vrij kleine vleermuizensoort. Met een gewicht van 3,5 tot 8 gram en een spanwijdte van 18 tot 23 centimeter kunnen deze kleine diertjes toch een behoorlijke indruk maken.

Wanneer u overlast heeft van vleermuizen, mogen deze dieren niet zomaar gedood, gevangen of verstoord worden. Dit omdat vleermuizen vallen onder de beschermde diersoorten. Neem in plaats daarvan contact op met de professionals van FD Plaagdierpreventie. Wij weten als geen ander hoe te handelen bij vleermuizen overlast.

Vleermuizen overlast – de gevolgen

Als u te maken heeft met vleermuizen overlast kan dit de volgende vormen van schade teweegbrengen:

  • Ze markeren hun in- en uitvliegopeningen met urine en uitwerpselen. De ammonia die hierbij vrijkomt kan verflagen aantasten
  • Soms kunt u geluidshinder ervaren bij het in- en uitvliegen van de schuilplaatsen, zeker wanneer deze schuilplaatsen zich in de nabijheid van de slaapvertrekken bevinden.

Maar over het algemeen zal een vleermuis niet heel veel schade aanrichten. Maar mocht u toch vleermuizen overlast ervaren, ga de vleermuizen dan vooral niet zelf bestrijden, maar schakel FD Plaagdierpreventie in.

Vleermuizen voorkomen en bestrijden

Niet alleen voor het eventuele voorkomen van vleermuizen bent u bij ons aan het juiste adres. Nee bij FD Plaagdierpreventie denken we juist graag met u mee over de bestrijding en het voorkomen van verschillende soorten plaagdieren. Speciaal voor bedrijven hebben we dan ook ons maatwerk Plaagdier Beheersplan. Wij kiezen altijd voor een duurzame aanpak en vermijden het gebruik van chemische (giftige) bestrijdingsmiddelen.

Wilt u meer weten over het bestrijden van vleermuizen of bent u benieuwd naar onze preventiemogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen?

FD Plaagdierpreventie